bootstrap responsive templates

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ

Φωτισμός LED 

Σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει αγγίξει τον κάθε ένα μας και όπου οι επιχειρήσεις πασχίζουν να βρουν τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων, είναι ευκαιρία να προστατεύσουμε το περιβάλλον εξοικονομώντας χρήματα (ιδίως οι επιχειρήσεις και τα κρατικά κτήρια, με τοποθέτηση λαμπτήρων LED, κάνουν απόσβεση κεφαλαίου σχεδόν πάνω στον χρόνο ή και λιγότερο). Πριν μιλήσουμε όμως για τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση των λαμπτήρων τεχνολογίας LED καλό είναι να ενημερωθεί ο καταναλωτής για ποιό λόγο οι μέχρι σήμερα λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας παρά το γεγονός ότι εξοικονομούν ενέργεια αποτελούν εν δυνάμει απειλή για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Mobirise

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΔΟ ΚΑΘΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ, ΚΑΘΩΣ ΤΥΧΟΝ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ!

 • Ευθείς λαμπτήρες φθορισμού.
 • Λαμπτήρες φθορισμού μικρών διαστάσεων. 
 • Λαμπτήρες εκκενώσεως υψηλής πιέσεως, συμπεριλαμβανομένων των 
 • λαμπτήρων νατρίου, υδραργύρου και των 
 • λαμπτήρων αλογονούχων μετάλλων.
Mobirise

Ανακυκλώστε λαμπτήρες και βοηθήστε το περιβάλλον. Οι μεταχειρισμένοι λαμπτήρες προωθούνται σε ειδικές βιομηχανίες ανακύκλωσης και από αυτούς προκύπτουν τα παρακάτω:

Mobirise

Γυαλί

Η ποσότητα γυαλιού χρησιμοποιείται για την κατασκευή καινούργιων λαμπτήρων.

Mobirise

Μέταλλα

Η ποσότητα μετάλλου που προκύπτει ανακυκλώνεται πλήρως.

Mobirise

Πούδρα φθορισμού

Οι πούδρες φθορισμού διαχωρίζονται και επαναχρησιμοποιούνται.

Mobirise

Υδραργυρος

Αφού καθαρισθεί επαναχρησιμοποιείται.

Γενικές προφυλάξεις για τους λαμπτήρες

Με την κατάργηση των λαμπτήρων πυράκτωσης όλο και περισσότεροι λαμπτήρες που περιέχουν υδράργυρο ( λαμπτήρες οικονομίας ή εξοικονόμησης ενέργειας) θα χρησιμοποιούνται . Αυτός ο υδράργυρος και τα παράγωγα του μπορεί να εισέλθει στο οικοσύστημα μας. Είναι λοιπόν ευθύνη όλων μας να περιορίσουμε αυτές τις πιθανότητες.

Κατά το βίδωμα ή το ξεβίδωμα των λαμπτήρων κρατάτε τους από την πλαστική βάση τους και όχι από το γυάλινο κάλυμμα. Τοποθετήστε τον καμμένο λαμπτήρα στο κουτί του καινούργιου με ασφάλεια και τέλος στον κάδο συλλογής λαμπτήρων της Φωτοκύκλωσης.

Σε περίπτωση που κατά την διαδικασία περισυλλογής σπάσει κάποιος λαμπτήρας είναι σημαντικό να ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία: 

1

Ανοίγουμε το παράθυρο-α για να αεριστεί καλά ο χώρος για αρκετές ώρες.

2

Κατά την περισυλλογή των θραυσμάτων φοράμε γάντια.

3

Μαζεύουμε τα υπολείμματα και τα κλείνουμε σε αεροστεγή συσκευασία.

4

Τα μικροθραύσματα των λαμπτήρων να συλλεχθούν με αυτοκόλλητη ταινία και όχι με άλλο μέσο.

5

Μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα γιατί οι ατμοί του υδραργύρου που περιέχουν οι λάμπες θα απλωθούν σε ολόκληρο το χώρο και τη σκούπα.

6

Το εναποθέτουμε σε κάδο ανακύκλωσης λαμπτήρων.

Μετά την ενημέρωση που όφειλε το κράτος να παρέχει σε κάθε πολίτη σχετικά με τους λαμπτήρες οικονομίας, ας μιλήσουμε για τους λαμπτήρες LED ( ημιαγωγών εκπομπής φωτός). Οι λαμπτήρες LED επιτυγχάνουν το ίδιο αποτέλεσμα φωτός, με κατανάλωση ενέργειας 10 φορές μικρότερη από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως ή 3- 4 φορές μικρότερη από τους λαμπτήρες ΕΞΕ, διότι το φως που εκπέμπουν είναι κατευθυντικό και απόλυτα εστιασμένο με αποτέλεσμα να έχει πολύ μεγαλύτερη ένταση σε μικρότερη ισχύ λειτουργίας ενώ ταυτόχρονα δεν εκπέμπουν υψηλές θερμοκρασίες. Η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται από 30.000 -- 50.000ώρες με προοπτικές να ξεπεράσουν τις 100.000 ώρες. 

Mobirise

Πλέον οι νέας τεχνολογίας λαμπτήρες LED δύναται να αντικαταστήσουν κάθε είδος λαμπτήρα (φθορισμού, GU10, προβολείς,νατρίου κ.α.) με προφανή τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Φανταστείτε ότι εάν ως κράτος αλλάζαμε όλους τους λαμπτήρες στους στύλους των επαρχιακών και συνοικιακών δρόμων (περίπου 5.500.000 λαμπτήρες των 250 watt) θα εξοικονομούσαμε ενέργεια 4.500 TW το χρόνο. Ήτοι περίπου 4.500 Μton λιγότερο CO2 στην ατμόσφαιρα. Δηλαδή δεν θα είχαμε ανάγκη τη λειτουργία του εργοστασίου της Πτολεμαΐδας. Ισοδύναμα θα ήταν σαν να φυτεύαμε 80.000.000 εκατομμύρια δένδρα. Όσο για το κόστος αυτών των 4.500 TW με τιμή 0,11529€/KWh εξοικονομούμε 600.000.000€ το χρόνο. Με κόστος επένδυσης περίπου 1 δις euro το οποίο πληρώνεται με κατάλληλη συμφωνία, ανάλογα με την εξοικονόμηση που γίνεται σε 1 - 1,5 χρόνο. Τα ίδια οικονομικά στοιχεία ισχύουν για κάθε επιχειρηματία που θα αλλάξει τους λαμπτήρες φωτισμού ενώ προφανώς όσο πιο πολλές ώρες λειτουργούν τα φώτα τόσο πιο γρήγορα αποσβένει το αρχικό κόστος επένδυσης. Π.χ τρεις προβολείς των 250W αναμμένοι 12 ώρες κάθε βράδυ 365 μέρες το χρόνο κοστίζουν στο λογαριασμό της ΔΕΗ 415,00€ το χρόνο ενώ oι αντίστοιχοι σε LED κοστίζουν 50,00€. Ετήσιο κέρδος 365,00€ και περίπου τρεις τόνοι CO₂ λιγότεροι στην ατμόσφαιρα.

Συμπερασματικά οι νέας τεχνολογίας λάμπες LED είναι ένα οικολογικό προϊόν, οικονομικό και ποιοτικό με ευρεία δυνατότητα εφαρμογών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, επαγγελματίες, ιδιώτες και δημόσιο τομέα.

Συστήματα διαχείρισης φωτισμού

Η διαχείριση του φωτισμού είναι πολλά περισσότερα από την χρήση ενός αισθητήρα κίνησης. Είναι η βέλτιστη διασύνδεση σε περιβάλλον χρήστη μονάδων ελέγχου, αισθητήρων φωτός και κίνησης, ηλεκτρονικών συστημάτων έναυσης τα οποία εκτελούν πολλά περισσότερα. Η αύξηση των ενεργειακών δαπανών απαιτεί μια ιδιαίτερα αποδοτική λύση φωτισμού. Αυστηρότερες οδηγίες όπως είναι η Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων μπορούν να επιτηρηθούν ευκολότερα με εφαρμογές προσανατολισμένες σε συστήματα ελέγχου. Ένα σύστημα διαχείρισης φωτισμού επιτρέπει όλα αυτά μέσω της χρήσης έξυπνων αισθητήρων. Το επαγγελματικό σύστημα διαχείρισης προσφέρει μια διαφοροποίηση είτε λόγω του δημιουργικού φωτισμού που όχι μόνο πραγματοποιεί εξοικονόμηση ενέργειας αλλά κάνει την χρήση του εκάστοτε χώρου μια εντελώς νέα εμπειρία, είτε μέσω ενός διαφορετικού φωτισμού διάθεσης ο οποίος κάνει π.χ. τους επισκέπτες ενός εστιατορίου να νιώθουν σαν το σπίτι τους. Ανακαλύψτε έναν νέο φωτισμό και δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας. Με την βοήθεια μας ρίξτε μια βαθύτερη ματιά σε επαγγελματικές λύσεις διαχείρισης φωτισμού των νέων τεχνολογιών. Εξερευνήστε νέες δυνατότητες για εσάς, τους πελάτες και το προσωπικό σας. Επωφεληθείτε απο την τεχνογνωσία μας σε έργα φωτισμού και διαχείρισης ενέργειας. Έργα που πάντα εκτελούνται με γνώμονα τις εξατομικευμένες, καινοτόμες και ενεργειακά αποδοτικές ιδέες - λύσεις φωτισμού και διαχείρισης από ένα απλό δωμάτιο μέχρι ένα ολόκληρο κτίριο.

Mobirise

Συστήματα αντιστάθμισης ισχύος

Όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις εκτός από την ενεργό ισχύ για την λειτουργεία τους, καταναλώνουν και άεργο ισχύ. Οι δύο μορφές ισχύος παρέχονται από το δίκτυο της ΔΕΗ με τις ανάλογες χρεώσεις, γεγονός που αποτελεί ελαχιστοποίηση των πηγών ηλεκτρικής ενέργειας στους σταθμούς παραγωγής και αυξημένο κόστος στους καταναλωτές. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε συστοιχίες πυκνωτών αυτόματης αντιστάθμισης άεργου ισχύος, οι οποίες παρέχουν την απαιτούμενη άεργο ισχύ στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις χωρίς την συνδρομή του δικτύου της ΔΕΗ με τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

 • Μείωση της ζήτησης σε ισχύ (KVA).
 • Αύξηση της διαθέσιμης ενέργειας στο δευτερεύον των μετασχηματιστών.
 • Μείωση της πτώσης τάσης και των απωλειών στα καλώδια διανομής.
 • Αύξηση του συντελεστή ισχύος της εγκατάστασης ≥0,97.
 • Εμφανώς μειωμένο κοστολόγιο στην τιμολόγηση της ΔΕΗ, γεγονός που αποσβένει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η αντιστάθμιση άεργου ισχύος πραγματοποιείται αυτόματα σειριακά σε ένα έως έξι βήματα, ανάλογα με την τρέχουσα κατανάλωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Έτοιμοι πίνακες διόρθωσης συνημίτονου, με τους απαραίτητους πυκνωτές, όργανο αυτομάτου μεταγωγής (3 – 4 – 6 – 8 – 12 βημάτων), ρελέ πυκνωτών και όλα τα λοιπά αναγκαία παρελκόμενα, σε μεταλλικούς πίνακες βαμμένους με εποξική βαφή RAL 7032.

Σύστημα σταθεροποίησης τάσης

Οι Σταθεροποιητές Τάσης τεχνολογίας High Frequency Switch Mode που προωθούνται από την εταιρία μας έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν απόλυτη προστασία από τις υπερτάσεις, τα βυθίσματα & τα μεταβατικά φαινόμενα της τάσης αλλά και να φιλτράρουν τον ηλεκτρονικό θόρυβο τόσο σε μικρά φορτία υπολογιστών, φωτοτυπικών, εκτυπωτών, fax, τηλεφωνικών κέντρων όσο και σε πλήθος ηλεκτρονικών μηχανημάτων πολύ μεγαλύτερης ισχύος. Συγχρόνως διαθέτουν:

 • Γκάμα ισχύος από 200 VA έως 4000KVA.
 • Μεγάλη ταχύτητα απόκρισης.
 • Έλεγχο και ρύθμιση τάσης εξόδου μέσω επεξεργαστή.
 • Μηδενική Παραμόρφωση.
 • Στατικό διακόπτη παράκαμψης.
 • Υψηλή απόδοση.
 • Γαλβανική απομόνωση.
 • Σταθεροποίηση τάσης <±0,5%.
 • Μεγάλο εύρος εισόδου.
 • Πλήρη έλεγχο μέσω μικροεπεξεργαστή.
 • Λειτουργία Self Test.
 • Software επικοινωνίας με Η/Υ.
Mobirise

Φίλτρα αρμονικών συνηστωσών του ρεύματος

Το ρεύμα που θα απορροφηθεί από το δίκτυο τροφοδοσίας εξαρτάται από το φορτίο που τροφοδοτείται. Σε ένα φορτίο μιας ωμικής αντίστασης (γραμμικό φορτίο) το ρεύμα από το οποίο διαρρέεται έχει την ίδια κυματομορφή με την τάση της πηγής τροφοδοσίας, περίπου ημιτονοειδή. Σε ένα μη γραμμικό φορτίο (κινητήρας) η συνολική αντίσταση αλλάζει με την μεταβολή της τάσης και εμφανίζεται ένα μη ημιτονοειδές πλέον ρεύμα. Τα αρμονικά ρεύματα παράγονται από τα μη γραμμικά φορτία. Τα αρμονικά ρεύματα είναι οι συνιστώσες του ρεύματος με συχνότητα πολλαπλάσια της συχνότητας τροφοδοσίας 50Hz με την οποία τροφοδοτείται το εκάστοτε φορτίο. Εξαιτίας των αρμονικών συνιστωσών 3ης τάξης δημιουργούνται προβλήματα όπως:

 • Αύξηση απωλειών στο δίκτυο.
 • Μείωση του χρόνου ζωής των μετασχηματιστών.
 • Μείωση του χρόνου ζωής των πυκνωτών που χρησιμοποιούνται για την αντιστάθμιση του συνημιτόνου.
 • Ανωμαλίες στη λειτουργία ηλεκτρικών συσκευών.

Ο περιορισμός των αρμονικών συνιστωσών 3ης τάξης επιτυγχάνεται με τη χρήση κατάλληλων φίλτρων, τα οποία εγκαθίστανται στην είσοδο του δικτύου τροφοδοσίας και με τα οποία μπορεί να επιτευχθεί περιορισμός έως και 95% του ρεύματος των 150Hz (3η αρμονική) που διαρρέει τον ουδέτερο αγωγό.

Συστήματα αδιάλειπτης ισχύος

Τα συστήματα αδιάλειπτης παροχής ισχύος UPS φροντίζουν την εξομάλυνση των μεταβατικών φαινόμενων, όπως η διακοπή τροφοδοσίας και οι βυθίσεις τάσεις που εμφανίζονται στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Η ηλεκτρονικές διατάξεις (π.χ. ηλεκτρονικοί υπολογιστές, servers) έχουν ανάγκη να προστατεύονται από τα μεταβατικά φαινόμενα της τροφοδοσίας και την άμεση αποκατάσταση της. Τα UPS εκτελούν δύο κύριες λειτουργίες με στόχων την προστασία των φορτίων που τροφοδοτούν:

 • Αποθηκεύουν ενέργεια σε συσσωρευτές για την τροφοδότηση του φορτίου σε περίπτωση απουσίας του δικτύου τροφοδοσίας.
 • Βελτιώνουν την ποιότητα της παραγόμενης εναλλασσόμενης τάσης έτσι ώστε να προκύπτει μία κατά το δυνατόν ιδανική ημιτονοειδής κυματομορφή με σωστή τιμή και συχνότητα για την τάση τροφοδοσίας.

Η πρόοδος της τεχνολογίας στον τομέα των ηλεκτρονικών ισχύος βοήθησε σημαντικά και στην ανάπτυξη των συστημάτων αδιάλειπτης παροχής ισχύος.

Η εταιρία μας έχει καταρτισμένο προσωπικό για την εγκατάσταση και την τεχνική υποστήριξη των συστημάτων αδιάλειπτης παροχής ισχύος, ικανό να εξυπηρετήσει την κάθε σας ανάγκη.

Διεύθυνση:

Πέτρου Ράλλη 234, Νίκαια

Επικοινωνία

Email: info@hellasnrg.gr                 Τηλέφωνο: (210) 4910550