easy site maker

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Σύστημα Efergy

Με έναν απλό και ξεκάθαρο τρόπο έχετε πλέον πρόσβαση στις ενεργειακές σας δαπάνες και γνωρίζετε άμεσα τη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν οι συσκευές σας αλλά και το κόστος χρήσης. Άλλωστε, δεν μπορείς να διαχειρισθείς κάτι που δεν μπορείς να μετρήσεις.

'Ελεγχος

Ενημερωθείτε άμεσα για τη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν οι συσκευές σας, στοχευμένα και ξεκάθαρα.

Μείωση

Γνωρίζοντας πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνουν οι συσκευές μας, μπορείτε να κάνετε στοχευμένες αλλαγές στη καθημερινή χρήση τους, μειώνοντας έτσι το κόστος λογαριασμού του ηλεκτρικού μας.

Κέρδος

Αποκτώντας πλέον τη γνώση του πού, πώς και πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνουν οι συσκευές σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε άμεσα έως και 15% στο κόστος του λογαριασμού σας!

Mobirise

Οι μετρητές ενέργειας efergy, ασύρματης τεχνολογίας, είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για να ενημερώνεστε σχετικά με τη κατανάλωση και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος σας, άμεσα, απλά και ξεκάθαρα. Προσφέρουμε λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας για το καθένα από εσάς, είτε είστε απλός οικιακός καταναλωτής είτε επαγγελματίας ή εταιρία. Επιλέξτε την εφαρμογή που σας εξυπηρετεί.

Πρόσβαση στα ενεργειακά σας δεδομένα οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε:

Δημιουργήστε δωρεάν ένα λογαριασμό χρήστη στη πλατφόρμα μας, κατεβάστε την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό σας και παρακολουθείστε σε πραγματικό χρόνο τη κατανάλωση ενέργειας σας. Δημιουργία ενεργειακών εκθέσεων: Δημιουργήστε και κατεβάστε τα ενεργειακά σας δεδομένα στο PC/Mac σας, ανά ημέρα, ώρα ή ακόμα και λεπτό για κάθε μήνα χρήσης, σε μορφή *.csv. Ένδειξη κατανάλωσης ρεύματος σε πραγματικό χρόνο: Μειώσετε τις ενεργειακές σας απαιτήσεις αλλά και δαπάνες ορίζοντας ένα μηνιαίο προϋπολογισμό κατανάλωσης ρεύματος και παρακολουθείστε τη πορεία αυτού. Ασύρματη μετάδοση δεδομένων: Ασύρματης τεχνολογίας στα 433,75MHz, με μεγάλη εμβέλεια για εύκολη τοποθέτηση. Ιστορικό καταναλώσεων: Δείτε τις ενεργειακές σας καταναλώσεις ανά ημέρα, βδομάδα, μήνα ή και τις μέσες τιμές αυτών, σε ευανάγνωστα γραφήματα.

Χρήση και για το Νυχτερινό Τιμολόγιο:

Ρύθμιση πολλαπλής χρέωσης από το Προμηθευτή ενέργειας σας, και υπολογισμός κόστους χρήσης ανά περίοδο χρήσης. Ανακαλύψτε και μειώστε τις εκπομπές ρύπων σας CO2: Το ενεργειακό αποτύπωμα είναι η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από τις καθημερινές μας συνήθειες, οι οποίες συχνότερα σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας. Ανακαλύψτε σήμερα το δικό σας μέγεθος!

Γνωρίστε πώς να κάνετε σωστή χρήση του ηλεκτρικού σας:

Μάθετε και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένεια σας ή του προσωπικού σας πως να κάνουν καλύτερη χρήση της ενέργειας με σκοπό την εξοικονόμηση αυτής! Εύκολο στην χρήση και απλή εγκατάσταση: Συνδέστε το engage hub στο router του χώρου σας, δημιουργήστε ένα λογαριασμό χρήστη στη πλατφόρμα ENGAGE, και ακολουθήστε 4 απλά βήματα σύνδεσης και εγκατάστασης. Κατεβάστε Δωρεάν την αντίστοιχη εφαρμογή σε Android ή iPhone για να είστε πάντα συνδεδεμένοι και να ενημερώνεστε οποιαδήποτε στιγμή και από παντού.

Σύστημα E.P.M.

Η ΕΛΛΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, στα πλαίσια της αναβάθμισης της στον τομέα του Energy Efficiency και στοχεύοντας πάντα στο μέλλον, εμπλουτίζει τις υπηρεσίες της με την προσθήκη του τομέα: Απομακρυσμένος Έλεγχος Ενεργειακής Κατανάλωσης (Energy Performance Monitoring). Καθώς το ενεργειακό κόστος έχει ήδη καταστεί δυσβάσταχτο, για πολλές επιχειρήσεις, κτίρια αλλά και ιδιωτικές κατοικίες, προκύπτει άμεσα η ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση. Η Ενεργειακή Αναβάθμιση ξεκινάει πάντα από ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης. Για μια ακόμη φορά, η εταιρεία μας πρωτοστατεί στις εξελίξεις υποστηρίζοντας, καινοτόμες λύσεις ολοκληρωμένου ελέγχου και διαχείρισης της πολύτιμης στις μέρες που ζούμε και επιχειρούμε ενέργειας. Η υπηρεσία απευθύνεται κυρίως σε βιομηχανίες, κτίρια γραφείων, αλυσίδες καταστημάτων, εμπορικά κτίρια, πολυκαταστήματα, σχολεία, θερμοκήπια και πάσης φύσεως χώρους και επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να επέμβουν στοχευμένα στη μείωση του κόστους λειτουργίας τους αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών τους. Πρόκειται για μια πλήρη λύση ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία ξεκινάει από την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης εξοπλισμού, συνεχίζει με την καταγραφή και ανάλυση των καταναλώσεων και ολοκληρώνεται με την παροχή συμβουλών για στρατηγικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Οι δράσεις αυτές είναι κυκλικές καθώς μέσω της παρακολούθησης εντοπίζονται συνεχώς τα αποδοτικότερα σημεία επέμβασης. Συγκεκριμένα, η νέα μας υπηρεσία Energy Performance Monitoring περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιμέρους υπηρεσίες:

  • Ενεργειακή καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης (Energy Audit).
  • Δημιουργία on-line λογαριασμού και παρακολούθηση κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο (Building Process Application).
  • Μέτρηση και ανάλυση καταναλισκόμενης ενέργειας (Energy Monitoring & Analysis).
  • Δημιουργία και αυτόματη αποστολή ενεργειακών αναφορών (Energy Efficiency Reports).
  • Προτάσεις ενεργειακής αναβάθμισης (Intervention Report).

Σύστημα TED

Επιχειρήσεις και σπίτια σήμερα διερευνούν τεχνικές και μεθόδους, προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη. Αν σκεφτούμε λοιπόν ότι μία εβδομάδα αποτελείται από 168 ώρες, πόσες από αυτές τις ώρες είναι η επιχείρηση ανοιχτή και ποια είναι η κατανάλωση ρεύματος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες; Ας αναλογιστούμε ακόμη και τη χρήση της stand-by λειτουργίας όλων των συσκευών, για τις υπόλοιπες ώρες και πόσο χρεωνόμαστε επιπλέον για την άσκοπη αυτή λειτουργία.

Τι προτείνουμε

Η εταιρία μας, προσφέρει ένα έξυπνο εργαλείο μέτρησης και εξοικονόμησης της κατανάλωσης ρεύματος, προκειμένου οι χρήστες να έχουν αφενός μεν ολοκληρωμένη εικόνα στο τι ακριβώς ξοδεύουν σε επίπεδο συσκευής, αφετέρου να ελαττώσουν άμεσα τα λειτουργικά τους κόστη με τη σωστή χρήση των συσκευών αυτών. Παράλληλα, μέσω του συστήματος, επιτυγχάνεται ορθή χρήση όλων των συσκευών που καταναλώνουν ρεύμα και ουσιαστική συμβολή στη μείωση της εκπομπής CΟ2 στο περιβάλλον. Ιδιαίτερα εύχρηστο και απλό στην εγκατάσταση, το σύστημα δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής ή ηλεκτρολογίας και επιστρέφει την επένδυση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Άμεση επιστροφή επένδυσης

Ο χρόνος της επιστροφής στην επένδυσή σας ποικίλλει ανάλογα με την επιλογή εγκατάστασης, τον αριθμό των συνδεόμενων συσκευών, καθώς και την τιμολογιακή πολιτική του ενεργειακού σας παρόχου. Ανάλογα με τα στοιχεία αυτά ο χρόνος επιστροφής της επένδυσης μπορεί να είναι από 6 έως 18 μήνες. Το σύστημα μετράει την κατανάλωση, τα κόστη και την εκπομπή του CO2 για κάθε συσκευή που συνδέεται στο δίκτυο. Επιπλέον, σας επιτρέπει να κλείσετε αυτόματα τις συσκευές με χρονοπρογραμματισμό ή μέσω μηχανισμού stand - by killer. Ωστόσο, το λογισμικό Source προστατεύει κάποιες συσκευές όπως computers, servers από το να κλείνουν αυτόματα.

Σύντομη Περιγραφή του Συστήματος

Το σύστημα διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελείται από μια σειρά έξυπνων συσκευών, από αισθητήρες και από κατάλληλο λογισμικό για την διαχείριση αυτών. Οι συσκευές έχουν ως αποστολή αφενός να μετρούν τη κατανάλωση ενέργειας και αφετέρου να ενεργοποιούν ή διακόπτουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Τοποθετούνται στην πρίζα, στον ηλεκτρολογικό πίνακα ή σε οποιοδήποτε σημείο του κυκλώματος (καλωδίου) και μετρούν την ενέργεια που διέρχεται μέσω αυτών. Οι μετρήσεις αποθηκεύονται προσωρινά μέσα στις ίδιες τις συσκευές, και όταν βρεθεί στην εμβέλεια τους ένα ειδικό USB stick, τα δεδομένα μεταδίδονται σε αυτό μέσω ασύρματου δικτύου (Zigbee 2,4GHz). Από το USB Stick τα δεδομένα μεταφέρονται στον υπολογιστή στον οποίο βρίσκεται και το λογισμικό του, το οποίο και αναλαμβάνει την επεξεργασία και διαχείριση των δεδομένων. Οι κανόνες λειτουργίας των συσκευών (πότε επιτρέπουν την διέλευση ηλεκτρικής ενέργειας και πότε όχι, κάτω από ποιες συνθήκες σε συνδυασμό με τους αισθητήρες, κ.λπ.) διατυπώνονται στο λογισμικό του συστήματος και στη συνέχεια μεταφέρονται ασύρματα και αποθηκεύονται τοπικά στις ίδιες τις συσκευές.

Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα του Συστήματος 

Το προτεινόμενο σύστημα προσφέρει ενδιαφέροντα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως:

Ασυρματη επικοινωνία:

Το γεγονός ότι η επικοινωνία του δικτύου είναι ασύρματη, συνεπάγεται μείωση του κόστους διαχείρισης και εγκατάστασης: δεν απαιτείται καλωδίωση, επιτρέπει την εύκολη τροποποίηση ή επέκταση της εγκατάστασης, ενώ σε περίπτωση μετακόμισης οι συσκευές απεγκαθίστανται και μεταφέρονται στη νέα έδρα. Η ευελιξία και η ευκολία μεταφοράς του συνολικού δικτύου, καθιστούν το σύστημα ένα από τα πλέον δημοφιλή και ελκυστικά συστήματα διαχείρισης ενέργειας.

Παροχή Πληροφόρησης ακόμη και σε επίπεδο θέσης εργασίας ή πρίζας:

Το σύστημα έχει την δυνατότητα να παρέχει πληροφόρηση για την κατανάλωση, ακόμη και σε επίπεδο πρίζας ή θέσης εργασίας. Με τα δεδομένα αυτά δίνεται απάντηση στο πως, που και γιατί καταναλώνεται η ενέργεια και βοηθούν σημαντικά στην λήψη αποφάσεων σχετικά με την πολιτική διαχείρισης.

OFF LINE Λειτουργία Συστήματος:

Ο σχεδιασμός του συστήματος έχει γίνει με γνώμονα την ευαισθησία στο περιβάλλον και στην υπερβολική κατανάλωση ενέργειας. Για τον λόγο αυτό, η λειτουργία του δεν απαιτεί από τον υπολογιστή στον οποίο είναι εγκατεστημένο το λογισμικό να παραμένει ανοιχτός. Κάθε συσκευή διαθέτει μνήμη flash, η οποία μπορεί να διατηρήσει δεδομένα μέχρι και ένα έτος, ενώ και ο χρονοπρογραμματισμός της λειτουργίας των συσκευών διατηρείται στην μνήμη. Όταν οι συσκευές «δουν» το USB stick του συστήματος on-line αποστέλλουν ασύρματα τα δεδομένα που διατηρούν, και αδειάζουν την εσωτερική τους μνήμη.

Ανοιχτή Αρχιτεκτονική:

Ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα του συστήματος είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ανοιχτά πρότυπα και πρωτόκολλα σύγχρονων τεχνολογιών, μέσω του ενσωματωμένου Web Server που διαθέτει το λογισμικό. Το σύστημα μπορεί να συνδεθεί με άλλες εφαρμογές και συστήματα ή και με εργαλεία data mining ή business intelligence με χρήση των πλέον δημοφιλών μεθόδων (XML, Web Services, κ.λπ.). Επίσης, μπορούν να ενσωματωθούν χαρακτηριστικά όπως είναι η διαχείριση συσκευών μέσω μηνυμάτων SMS, οι embedded mobile εφαρμογές, τα IP phones κ.λπ.

Μικρός Χρόνος Απόσβεσης: 

Ο χρόνος απόσβεσης, σύμφωνα με τα δεδομένα και την εμπειρία που υπάρχει και στην Ελλάδα, κυμαίνεται από 12 μέχρι 36 μήνες, δίνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα επένδυση.

Οφέλη της Επιχείρησης από την Λειτουργία Συστήματος.

Απόκτηση γνώσης σχετικά με την λειτουργία και τις καταναλώσεις των ηλεκτρικών συσκευών.

Λήψη άμεσων αποτελεσμάτων, από την έναρξη της λειτουργίας.

Παρακολούθηση των ηλεκτρικών συσκευών σε πραγματικό χρόνο και με δυνατότητα άμεσων διορθωτικών παρεμβάσεων.

Προγραμματισμός λειτουργίας κτιρίου και έλεγχος αποτελεσμάτων.

Ιστορικά στοιχεία και αναφορές.

Ευαισθητοποίηση εργαζομένων.

Σύστημα PDL 

Με τα καταγραφικά συστήματα PDL (Power Data Loggers) της ΕΛΛΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, μπορείτε με ακρίβεια να μετρήσετε και καταγράψετε τις πολλαπλές καταναλώσεις στον ηλεκτρικό πίνακα ενός κτιρίου, μιας βιομηχανικής μονάδας, ενός ξενοδοχείου, ενός εμπορικού κέντρου, μιας εγκατάστασης τροφίμων, κ.λπ. Επίσης, να παρακολουθήσετε το ισοζύγιο ισχύος (εισερχόμενη-εξερχόμενη ισχύς) σε έναν υποσταθμό.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

Προσφέρουν μετρήσεις ταυτόχρονα σε 4x3 φασικές (+ουδέτερο) ή 8x1 φασικές γραμμές (με δυνατότητα περεταίρω επέκτασης): Τάση, ρεύμα, συχνότητα, και ενέργεια.

Καταγράφουν μετρήσεις για χρόνια, στην εσωτερική μνήμη ή σε κάρτα SD.

Καταγράφουν μεταβατικά φαινόμενα, με ρυθμούς αποθήκευσης έως 2Hz.

Επικοινωνούν με καταγραφικό και ανακτούν δεδομένα μέσω: Ethernet/Internet, GSM/GPRS και RS-232/USB.

Καταγράφουν ταυτόχρονα με 2 ή περισσότερους αισθητήρες: για συσχετισμό π.χ. με θερμοκρασία περιβάλλοντος, απώλειες μετασχηματιστή, κ.λπ.

Ευχρηστία. Κατάλληλα για προσωρινή ή μόνιμη εγκατάσταση.

Εύκολα στην τοποθέτηση τους, χωρίς διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης, χρησιμοποιώντας split - core μετασχηματιστές ρεύματος.

Διαθέτουν αναλυτικό λογισμικό διαχείρισης που περιλαμβάνεται δωρεάν. Παράγουν γραφήματα, στατιστικά και εξάγουν στο Excel.

Mobirise

Η σημασία της αναλυτικής παρακολούθησης των καταναλώσεών σας σε περίοδο πλήρους λειτουργίας για εξοικονόμηση ενέργειας και όχι μόνο.

Σήμερα η ενέργεια έχει καταλήξει να είναι το μεγαλύτερο κόστος μιας επιχείρησης. Επομένως, κάθε παρέμβαση για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι σημαντική. Ο συνολικός λογαριασμός της ΔΕΗ δε σας οδηγεί σε σωστές παρεμβάσεις εξοικονόμησης, γιατί δείχνει μόνο τη συνολική κατανάλωση ενέργειας και όχι των επιμέρους φορτίων ξεχωριστά (κουζίνα, κλιματιστικά, ψυγεία, κ.λπ.) ούτε πότε έγιναν οι μεγάλες καταναλώσεις. Επίσης, έχει νόημα η παρακολούθηση σε περιόδους πλήρους λειτουργίας της επιχείρησής σας, γιατί τότε εντοπίζονται οι μεγάλες καταναλώσεις, στις οποίες μπορείτε να παρέμβετε. Επομένως, με παρακολούθηση, μπορείτε να εξάγετε χρήσιμα συμπεράσματα για την κατανάλωση κάθε συσκευής.

Η ΕΛΛΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, προσφέρει τις εξής λύσεις:

1

Είτε να λάβετε τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δεδομένων παρακολούθησης από την εταιρία μας, ως υπηρεσία.

2

Είτε να αγοράστε τον εξοπλισμό για μόνιμη εγκατάσταση και παρακολουθήστε εσείς οι ίδιοι τις καταναλώσεις σας. 

3

Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση του εξοπλισμού γίνεται εύκολα, αυθημερόν και δεν απαιτείται διακοπή ρεύματος. Προσφέρουμε συνεχή τεχνική υποστήριξη σε σας ή στους μηχανικούς με τους οποίους συνεργάζεστε.

Ποια οφέλη μπορείτε να αποκομίσετε από την παρακολούθηση των καταναλώσεών σας την περίοδο πλήρους λειτουργίας της επιχείρησής σας; Με τη συνεχή παρακολούθηση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας καθώς και των επιμέρους φορτίων ξεχωριστά, μπορείτε να εξάγετε χρήσιμα συμπεράσματα και να αποκομίσετε πολλαπλά οφέλη, όπως:

Περιορισμός στις πολλές ταυτόχρονες καταναλώσεις. Αν ξεπεράσετε το όριο μέγιστης ισχύος, επιβαρύνεστε με επιπλέον χρέωση. Εντοπίστε πότε συμβαίνει αυτό και αλλάξτε τον τρόπο λειτουργίας των φορτίων σας.

Ιδίου τύπου συσκευές και με τις ίδιες ρυθμίσεις (π.χ. δύο ίδιες αντλίες) καταναλώνουν διαφορετική ενέργεια. Εντοπίστε ποιες καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και επισκευάστε τις ή αντικαταστήστε τις.

Ανακαλύψτε μη αναμενόμενες ή και μη αναγκαίες καταναλώσεις. Για παράδειγμα, πόσο επιβαρύνουν τον λογαριασμό οι μόνιμες «μικρές» καταναλώσεις σας, όπως ο μόνιμος φωτισμός κάποιων χώρων.

Πόσο σωστά λειτουργούν και τι καταναλώνουν οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες σας (όπως καυστήρες, κυκλοφορητές, αντλίες, κ.λπ.).

Διερευνήστε τα επιμέρους φορτία και διορθώστε τον συντελεστή ισχύος.

Αν δικαιούστε μειωμένο / νυχτερινό τιμολόγιο, εντοπίστε τις ενεργοβόρες διαδικασίες σας και μεταφέρετέ τις στις ώρες αυτές. Η μη χρήση της μειωμένης χρέωσης σας μπορεί να σας επιβαρύνει επίσης και στην ημερήσια χρέωση, μέσω παγίων.

Συγκρίνετε τις δραστηριότητές σας με τα στατιστικά καταναλώσεων σε σχέση με την ώρα της ημέρας, την ημέρα του μήνα, της εβδομάδας ή την εποχή.

Παρακολουθήστε την κατανάλωση των ίδιων συσκευών με διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας. Για παράδειγμα, συμφέρει το πλυντήριο να λειτουργεί γεμάτο ή μισογεμάτο;

Ποια είναι η σχέση απόδοσης και κατανάλωσης;

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με ενεργειακά θέματα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να προτείνουμε την κατάλληλη λύση για την οικία ή την επιχείρησή σας.

Διεύθυνση:

Πέτρου Ράλλη 234, Νίκαια

Επικοινωνία

Email: info@hellasnrg.gr                 Τηλέφωνο: (210) 4910550